10.000-STEGS KLUBBEN

Stegräknare
START  •  ANTAL MEDLEMMAR 163  •  INLOGGADE MEDLEMMAR 1  •  OM OSS
MINA STEG

Logga mina steg
Min stegdagbok
Statistik & diagram
TILLSAMMANS

Träningskompisar
Promenadgäng
Stegtävlingar
MIN PROFIL

Mitt krypin
Meddelanden
Mina inställningar
KLUBBHUSET

Diskussionsforum
Topplistor
Sök medlemmar

FORUM | SÖK INLÄGG HJÄLP Hjälp
 Forum | Allmänt
 behöver hjälp av erfaren! << Tillbaka 
Lillasyster
Skrivet av: Lillasyster (Ej medlem) 2012-07-23 (23:49) 
Hej!

Jag är 16 år, 170 cm lång och väger nu 67 kg.
Jag undrar om det är ett rimligt mål för mig att vilja gå ner 4-5 kg? Skulle jag kunna gå ned mer än det? Och hur lång tid kan det ta för mig att gå ner dom? jag har satt som mål att gå 10 000 steg varje dag och jag har gått dom och ibland mer varje dag i nu tio dagar. När borde man se resultat?

När det gäller träning och kost. Jag går snabbt eller joggar som mortion cirka en och en halv timme om dagen. Jag äter det jag får av mina föräldrar vilket ibland kan va spenat, grönsaker och andra nyttigheter men ofta är det köpta fiskpinnar och pullver mos och liknande som inte är speciellt nyttigt, tyvärr...

Jag ska börja i gymnasiet om ca en månad vilket är pirrigt, och jag vill va nöjd med mig själv och min kropp när jag tar studenten.. Jag vill kunna känna mig vacker på den speciella dagen.

När jag var 10 år gick allt ganska dåligt för mig. Jag fick diskbrok i en ridolycka, har ont i alla leder pga min dåliga bindväv. Jag har haft problem med att mortionera pga det. Många människor svek mig under denna perioden av mitt liv och jag blev deprimerad och slutade med allt, jag bara var instängd på mitt rum och åt, åt allt onyttigt man kan tänka sig.. jag blev tjock och har sen dess haft problem med självförtroende, eftersom det alltid har funnits personer i min närhet som har påpekat min storlek. Nu 6 år senare är jag äntligen tillbaka på rätt väg och vill bara kunna känna mig vacker på min student.

Jag är ung och oerfaren av träning, kost och sådant så jag tar mer än gärna emot tips och erfarenheter ni kanske vill dela med er av!
 
Milas
Skrivet av: Inte inloggad Milas 2012-07-25 (23:24) 
Hej. Låter ganska ok att gå ned det du har tänkt dig - men inte mer (är dock ganska vanskligt att utgå fr längd kontra vikt). Om du lyckas gå så pass mycket som du gör nu är det jättebra, något mindre funkar också. Mitt råd till dig är att fokusera på kosten! Ät frukost - lunch - kvällsmat/middag men också lite mellanmål (frukt ÄR gott när man vant sig). Kanske kan du få hjälp av dina föräldrar att få till 1 bra huvudmål/dag? Pulvermos... njet! Lycka Till - du kommer att fixa det!
 
Tili
Skrivet av: Inte inloggad Tili 2012-07-26 (00:17) 
Uteslut sötsaker och satsa på riktig och nyttig mat. Motionerar du så som du säger bör det visa resultat rätt snart då.
 
Mutembei
Skrivet av: Inte inloggad Mutembei 2012-07-26 (21:00) 
Satsa på att äta rätt! Jobbigt förstås när man inte fixar maten själv fast bekvämt också. Det är kanske någon annan som lagar den?
Ät alltid grönsaker. Mer grönsaker än själva maten på talriken. Grönsakerna ska vara olika färger och göra dig mätt. T ex morötter, vitkål, rödbetor, kålrabbi, palsternacka, rädisor, gröna bönor, röd lök. 2-3 olika sorter till varje måltid. När du har tröttnat på smaken kan du blanda i lite citron (finns på flaska), apelsin, riva ett äpple eller päron och äta till.
En sak till: Ta Inte Om!
 
Lillasyster
Skrivet av: Inte inloggad Lillasyster 2012-08-12 (20:15) 
Ja jag kämpar med att få till det där med maten.. Blir ofta inte så många mål mat som det borde, tyvärr.. Ska verkligen försöka skärpa mig och får försöka få mina föräldrar att lära mig laga nyttig mat.
Sötsaker därimot är min svaga punkt.. inte lätt att låta bli men har blivit bättre på det nu än jag var i början iaf! Innan jag började med stegräkning vägde jag 68 kg och nu 66.6 kg så något måste jag ju göra rätt Tack så mycket för tipsen!
 
gangerolf
Skrivet av: Inte inloggad gangerolf 2013-04-08 (07:22) 
Jag tror att det är bra att göra små ändringar i mathållningen, om man nu äter något så när sunt redan, och det tror jag du gör. Jag har gått ned ca 15 kg, men jag har gjort det på fyra år. Extrema dieter som ger snabb viktminskning tror jag inte på. Det jag har satsat på är att minska på godis och kakor och att lägga upp lite mindre på tallriken. Dessutom går jag mer med hunden nu än vad jag gjorde innan.
 
Pantarei
Skrivet av: Inte inloggad Pantarei 2013-04-08 (11:19) 
Hej! Har en dotter som är lika gammal som du - kom ihåg - ni är så vackra som ni är. Ett par kilo hit och dit är inte viktigt. Och med 170 cm och ca 67 kilo tror jag att du redan är kanonsnygg.
Gåendet är du redan igång med och kan du lära dina föräldrar lite matvett så är det bra. Våra ungdomar lagar mat en gång i veckan. Kanske är det ett bra sätt för dig att både få välja vad ni ska äta - och lära dig. Att kunna laga god och nyttig mat är en gåva för livet.
Njut av att du redan har visat att du kan ändra dina vanor och lyckas med det du vill. Det är minsann inte så många vuxna som klarar. Fortsätt äta så nyttigt det går - men överdriv inte. Unna dig ett fint vårplagg och fira att du redan nu nått långt!
 
  


Inte inloggad Tavelmaggan
75865
Inte inloggad carolu
73413
Inte inloggad Guldklubben
62039
Inte inloggad tjej1983
59764
Inte inloggad Pantarei
54184Inte inloggad Tavelmaggan
16713
Inte inloggad zito
12761
Inte inloggad Carina66
11732
Inte inloggad carolu
11412
Inte inloggad Guldklubben
11118
10.000-STEGS KLUBBEN
Dela med dig:
Facebook Pusha Bloggy Twitter Google Live Maila! Skriv ut!