10.000-STEGS KLUBBEN

Stegräknare
START  •  ANTAL MEDLEMMAR 163  •  INLOGGADE MEDLEMMAR 1  •  OM OSS
MINA STEG

Logga mina steg
Min stegdagbok
Statistik & diagram
TILLSAMMANS

Träningskompisar
Promenadgäng
Stegtävlingar
MIN PROFIL

Mitt krypin
Meddelanden
Mina inställningar
KLUBBHUSET

Diskussionsforum
Topplistor
Sök medlemmar

FORUM | SÖK INLÄGG HJÄLP Hjälp
 Forum | Allmänt
 Matförvirrad! << Tillbaka 
Hurtbullen
Skrivet av: Hurtbullen (Ej medlem) 2009-06-16 (10:47) 
*Kolhydrater bort, ät riktigt fett.
*Ät lättprodukter och skär bort fettkanter på kött.
*Ät ofta och lite. 5/dagen minst.
*Ät bara 3 mål om dagen, mellanmål onödigt.
*Ät mycket frukt, fem om dagen/ät lite frukt(fruktsocker).
JAG BLIR TOKIG !!!!!!!!!!!!!!!!!
Hur och vad ska man äta då????
Jag vill gå ner typ ett kilo i veckan.
Orkar inte läsa recept och föra in vad jag äter. Vill bara ha riktlinjer att gå efter.
 
Thomas
Skrivet av: Inte inloggad Thomas 2009-06-16 (14:35) 
Ja inte är det lätt inte. Det viktigaste är nog att man tror på det man går in för och är konsekvent. Själv har jag gått ner ca 20 kg på ett drygt halvår med en lite mildare variant av LCHF där jag "syndat" lite på fredagar och ibland lördagar. Det har varit ett medvetet val att frångå dieten då och inte nåt jag råkat göra och det tror jag är viktigt. Vill gå ner 8-10 kg till sen är jag nöjd
 
Nicolas
Skrivet av: Inte inloggad Nicolas 2009-06-16 (18:39) 
Jag har också kört LCHF i perioder, just nu är jag inne i en. För mig är det viktigt med snabba resultat och långsamma blodsockerhöjningar och då har LCHF passat mig väldigt bra. Stor viktnedgång i början, även om mycket är vatten och godissuget är som bortblåst. Det ger mig motivation att fortsätta.

Tyvärr har jag halkat dit efter att ha kört ett tag eftersom jag tröttnar så enormt på LCHF-maten. Denna gången har jag kört i 1 1/2 månad och har gått ner ca 5 kg vilket är mindre än tidigare försök.
 
perny
Skrivet av: Inte inloggad perny 2009-06-16 (21:30) 
Jag förstår precis hur du känner och jag har också känt så. Jag försökte många år utan att lyckas men när jag väl hittade rätt så har det funkat för mig. Det jag kört är också en lightvariant av LCHF eller vad det nu heter. jag har tagit bort allt bröd, all pasta, all potatis och allt ris och bytt ut det mot kokta grönsaker så som blomkål, broccoli och morötter. Annars har jag ätit ganska samma som förut, bara bytt ut den delen.

Jag har även ätit mindre måltider men oftare, viktigt med mellanmål och då har jag undvikit frukt på mellanmålet. Jag äter hellre ett ägg eller liknande.

När jag skött mig exemplariskt så har jag kunnat rasa ett kilo i veckan, men då har jag verkligen skött mig utan fallgropar. När jag sköter mig under veckorna och har en dag då jag får äta bröd och annat gott, då går jag ner ungefär ett halvkilo i veckan.

Lycka till med att hitta ditt sätt.
 
perny
Skrivet av: Inte inloggad perny 2009-06-17 (22:38) 
Jag har aldrig gillat havregrynsgröt så det vet jag inte, men grötfrukost finns med i min bok över frukostar så den borde funka. Man ska väl akta sig för att ta för mycket om man ska väl undvika att söta den. Fruktsmoothie finns också med som förslag i min bok, man ska väl även här tänka på att man inte använder för feta ingredienser. Jag är inget proffs jag brukar hålla mig till fil med bär, nötter och frön i till frukost och små luncher med mycket sallad till. Annars är väl det viktigaste att inte äta skräp mitt i veckorna och hålla sig till en dag i veckan för sådnat.
 
Luriga_Lisa
Skrivet av: Inte inloggad Luriga_Lisa 2009-08-14 (22:14) 
Jadu Hurtbullen! Känner igen mig allt för väl i allt det där. Man blir så förvirrad när det gäller vad man ska eller inte ska göra så man tappar lätt fokus om och om igen. Men jag tror, som de flesta andra här verkar göra, att man ska hitta någonting som man trivs med och sedan köra på. Egentligen så vet man ju vad som fungerar och inte för en själv.
 
susanne75
Skrivet av: Inte inloggad susanne75 2010-03-03 (23:48) 
Det viktigaste är att du förbränner mer än du äter. Vill du äta något gott..då måste du röra mer på dig också..Om du sätter igång och tränar ett tag och undviker kalorier tills du börjar få resultat..då kan du smyga in kalorier men fortsätta att röra på dig..det är jobbigt i början men sen kan du unna dig allt..bara du rör på dig. Det bästa är att gå en timme före frukost och undvika mjukt bröd och fikabröd, då ska du se på snabbt resultat
Lycka till
 
Dunderbruden
Skrivet av: Inte inloggad Dunderbruden 2010-05-11 (20:36) 
Jag kan känna igen mig och att testa nya vägar kräver en hel del.

Jag kan rekommendera tallriksmodellen. Jag kör den, äter av allt i måttliga mängder men försöker skippa sötsaker.

Känner att den får jag bäst in i min vardag med barn. Gör jag det för omständligt så lyckas jag inte. Ett tips är att inte ha för stor talrik och inte ta en portion extra. Även om man vill. Frukt stillar suget på kvällen.
 
RebeckaB
Skrivet av: Inte inloggad RebeckaB 2010-06-17 (12:32) 
Jag var också jätte förvirrad förut. Mat, mat, mat! När jag var yngre hade jag både anorexi och bulimi. Sedan gick jag upp en massa och nu försöker jag gå ner, den nyttiga metoden. ;)

Jag har gått till en matcoach som har hjälpt mig forma mitt egna personliga matprogram. T ex ska jag äta lite eller inge potatis, ris eller pasta. Men jag får och ska äta jätte mycket kött (vilket jag älskar)! Jag går dock inte snabbt ner i vikt. Det är nog viktigt att anpassa sin diet efter sig själv och vad man gillar. Om man äter en massa mat man inte tycker är gott så tröttnar man och slutar dieten.

Hitta nått som är bra för dig! Men sluta bara inte äta och få en ätstörning för allt i värden! Det är så förjävligt så det inte är sant. Helt klart den värsta perioden i mitt liv! Ta det lugnt och älska din kropp som den är! Om du går ner mycket vikt snabbt så är det stor chans att du går upp det igen när du börjar äta som vanligt. Sakta men säkert är det inge fel på! :)

Lycka till!
 
ElinFalk85
Skrivet av: Inte inloggad ElinFalk85 2011-05-18 (15:32) 
ja man blir trött du ;).
min metod är att äta halva tallriken sallad. inte äta för fet mat samt att unna mig något en gång i veckan.

som frukost dricker jag en proteindrink som består av proteinpulver, banan, mjölk och smaksättare.
smaksättaren är det samma som proteinpulvrets smak. just nu är det choklad så nu har jag kako. sen blir det joordgub och då har jag i jordgubbar. äter 1-2 frukter 2ggr om dagen samt tränar 5 dagar i veckan.
 
  


Inte inloggad Tavelmaggan
75865
Inte inloggad carolu
73413
Inte inloggad Guldklubben
62039
Inte inloggad tjej1983
59764
Inte inloggad Pantarei
54184Inte inloggad Tavelmaggan
16713
Inte inloggad zito
12761
Inte inloggad Carina66
11732
Inte inloggad carolu
11412
Inte inloggad Guldklubben
11118
10.000-STEGS KLUBBEN
Dela med dig:
Facebook Pusha Bloggy Twitter Google Live Maila! Skriv ut!