10.000-STEGS KLUBBEN

Stegräknare
START  •  ANTAL MEDLEMMAR 163  •  INLOGGADE MEDLEMMAR 1  •  OM OSS
MINA STEG

Logga mina steg
Min stegdagbok
Statistik & diagram
TILLSAMMANS

Träningskompisar
Promenadgäng
Stegtävlingar
MIN PROFIL

Mitt krypin
Meddelanden
Mina inställningar
KLUBBHUSET

Diskussionsforum
Topplistor
Sök medlemmar

FORUM | SÖK INLÄGG HJÄLP Hjälp
 Forum | Allmänt
 Varför händer ingenting?? << Tillbaka 
Annkan
Skrivet av: Annkan (Ej medlem) 2009-09-07 (06:27) 
Jag har nu varit med i klubben i 4 veckor och jag går & jag går och i helgen har jag dessutom dansat en massa squardans & bugg. .... men jag går ju inte NER i vikt, som är mitt mål!!
Jo jag har jättekul när jag dansar & stavgången HAR blivit ett gift & jag vet att muskler väger mer än fett!Men jag VILL att det ska synas på vågen också!!!! [smiley_12).
Här behövs lite pepping just nu för nu regnar det här & just nu känns det meningslöst att gå ut i regnet när ingenting händer med vikten.
TACK Nicholas för ditt jobb med klubben, Jättekul med veckans flitigaste!! Speciellt när jag är en av dem som syns. TACK & KRAM från Annkan
 
Nicolas
Skrivet av: Inte inloggad Nicolas 2009-09-07 (10:01) 
Hej Annkan!

Tråkigt att du inte ser resultat men jag tycker ändå du skall försöka hålla hoppet uppe. För det första så brukar det ta längre tid för kvinnor innan viktnedgången kommer igång. För övrigt så gäller det att ha bra koll på sin in och ut-balans.

Baserat på vad jag kan läsa om dig, din vikt/längd och hur mycket du går, skulle jag gissa att din metabolism är ca 2200 kcal om dagen. Äter du 2200 kcal om dagen står du alltså still i vikt. För att minska 1 kilo behövs en minskning på ungefär 7000 kcal, eller 1000 kcal om dagen om man satsar på 1 kilo/vecka.

Skulle du äta 1000 kcal mindre om dagen hamnar du under gränsen för vad man rekommenderar och kroppen går ev. in i svältläge vilket förhindrar viktnedgång. Om du istället försöker äta ca 500 kcal mindre om dagen och/eller ökar din träning får du en mycket mer hälsosam viktnedgång.

Det kommer ta lite tid men håll ut och försök att ha en bra disciplin när det gäller maten och träningen!

Mvh
Nicolas / 10.000-stegs klubben
 
Emge1
Skrivet av: Inte inloggad Emge1 2009-09-08 (22:04) 
Åh, jag förstår dig precis. Får inte ihop det, går och travar mycket men det verkar inte hända så mycket. Vad har du för tricks när det gäller maten? Känns kul att ha hittat denna sidan, tror det kommer att peppa mig att träna men maten, maten , maten....

Tänkte börja mäta mig. Det kanske blir lättare att se resultaten då. Kämpa på. MVH Malin (tar gärna emot pep-talk och ger om jag kan )
 
fiatmannen
Skrivet av: Inte inloggad fiatmannen 2009-09-09 (16:15) 
midjemått lårmått och bystmått brukar vara ett betydligt bättre sätt att mäta om går i rätt riktning, för det är ju så att travar man på ordentligt byger man ju muskelmassa och den väger ju mer än fett men tar mindre plats. Så fram med måttbandet!
 
AnnWas
Skrivet av: Inte inloggad AnnWas 2009-09-13 (10:44) 
Hej!
Mhmmm ...just det, gäller även mig ...

Efter 6 v "tok träning" går jag stadigt UPP i vikt.
Idag visar (som tur är) vågen -1,5 kg.
1,5 kg på 6veckor.
... vad är det för mening!?

Jag beklagar mig iför sonen (som tränar allt och hela tiden -bara vackra muskler): - Men mamma, märker du inte att jeansen hänger! Jo, med förvåning, känner jag att han har rätt- jeansen hänger ...

Idag har jag dock beslutat mig för ett(varje dag-suck!)morgonpass, före frukost, på 40 min i ett intensivare tempo/promenad/jogging för att "öka förbränningen" och öka mitt 10 000 "vandrar tempo" från filosofilunk till flåstempo.

Maten är troligen haken ...
Jag blir ju bara hungrigare och hungrigare ...
Får dricka mer vatten och njuta av den hungriga livet (livet?).

Lycka till!
Jag testar tempohöjning och vatten.
Hälsningar
AnnWas
 
Carro
Skrivet av: Inte inloggad Carro 2009-09-15 (17:10) 
Det är ibland rätt tröstlöst att hänga upp sig på vikten, jag hänger upp mig på måtten istället och använder mina kläder som "våg". Då vet jag säkert hur det ligger till.

Tycker precis som du att det är piss att gå ut o promenera i regnet men det finns ju andra saker man kan göra också. Roligare att åka till simhallen istället o plaska några längder o sen basta medans det pissregnar ute!

Sen såg jag att någon tyckte att hon blev hungrigare och hungrigare och det kan bero på att hon äter saker som inte mättar så bra. A och O vid viktnedgång, som Nicolas också påpekar, är att hålla koll på sin in- och utbalans. För att gå ner i vikt måste man förbruka mer än vad man tar in. Fibrer är nyckelordet här. Själv kör jag mycket med råa morötter - goda,tar lång tid att äta och mättar bra. Sen är selleri ett typexempel på "minus-kalori-föda". Kroppen gör av med mer energi när den tar hand om sellerin, än själva sellerin faktiskt "kostar" i kalorier. Så om man gillar selleri kan man alltid knapra på det! Men ALLT som innehåller mycket fibrer, mättar bra, dvs länge.

Nåja, hoppas det hjälpte någon!

/ Carro
 
Annkan
Skrivet av: Inte inloggad Annkan 2009-09-15 (19:50) 
Hej & TACK för alla svar.
Det konstiga är, att det är så, att mina byxor börjar ramla av utan skärp & jag kan spänna skärpet mycket mer än förut!! ... men ... vikten går upp eller står still! Jag mäter med måttband runt midjan men det händer inte så mycket där heller tycker jag.
MEN jag mår bra, känner mig friskare & alertare (dock med ömma fötter)& i länga loppet är DET, det viktigaste!
Kramar från Annkan
 
thorwaldpe
Skrivet av: Inte inloggad thorwaldpe 2009-09-30 (22:42) 
Det är svårt att gå ner i vikt, men för den som är fullt frisk finns det ingen risk med minskat energiintag. Det är dock viktigt att man får i sig tillräckligt med vätska.
För att undvika att få problem med magen bör man se till att man får i sig kostfiber och gärna linfrö.
//Thorwald
 
Angelecounts
Skrivet av: Inte inloggad Angelecounts 2010-12-19 (23:34) 
" Förbruka mer än vad man stoppar i sig" är lättare sagt än gjort. Man ska helst inte träna varje dag.
Med ond rygg, onda knän, onda fotleder och höfter är det inte så lätt. Promenader förbrukar man inte så mycket på. Finns det inget annat sätt att gå ner i vikt på om det inte finns möjlighet att förbruka mer än vad man äter?
 
Annamia
Skrivet av: Inte inloggad Annamia 2011-07-07 (12:57) 
Jag tror att hur vi än jobbar på med att gå behöver vi ändå minska ner på intaget. Om det så är på bort med drickan alla dagar utom fredag och då bara ett glas, godiset bara en dag i veckan och mindre mängd. Dessutom mindre köttmängd, mindre sås och mer grönsaker. Inga förbud, då äter vi mer.
Så finns det en sak till som jag har en tendens att glömma, muskler väger och tar plats, det tar ett tag innan fettet försvinner och bara musklerna syns.
Lycka till dig och alla andra som kämpar med vikten!
 
Pearlyz
Skrivet av: Inte inloggad Pearlyz 2011-07-09 (11:28) 
Man måste vara ärlig mot sig själv. Förbrukar kroppen mer energi så måste kroppen få in energi för att hålla igång. Det är ingen bra idé att ändra på stegräknaren för att den ska visa mindre som i slutändan gör att man äter mindre än vad man ska.
Ät mycket mat, men rätt och i små mängder fördelat på 5-6 gånger om dan. Är man snäll mot kroppen och ger den det som den behöver så blir kroppen snäll tillbaka och man går ner i vikt.
 
Mandura
Skrivet av: Inte inloggad Mandura 2011-07-19 (18:14) 
Det enda som funkar för mig att gå ner i vikt är att hålla koll på kalorier in och kalorier ut. Viktklubb.se är världens kanske bästa metod att gå ner i vikt. Det spelar ingen roll vad du äter. Håller du dig inom din kalorigräns så kommer du att gå ner :) Själv gick jag ner 16 kg med viktklubb förra året. Har tyvärr fallit ifrån det och börjat äta som tjugo hästar. Så gick upp 12 utav dom igen. Men nu ska jag ner igen och det är så himla bra med viktklubb. Om du är beredd på att ge en liten slant så är det lätt värt!
 
  


Inte inloggad Tavelmaggan
75865
Inte inloggad carolu
73413
Inte inloggad Guldklubben
62039
Inte inloggad tjej1983
59764
Inte inloggad Pantarei
54184Inte inloggad Tavelmaggan
16713
Inte inloggad zito
12761
Inte inloggad Carina66
11732
Inte inloggad carolu
11412
Inte inloggad Guldklubben
11118
10.000-STEGS KLUBBEN
Dela med dig:
Facebook Pusha Bloggy Twitter Google Live Maila! Skriv ut!