10.000-STEGS KLUBBEN

Stegräknare
START  •  ANTAL MEDLEMMAR 156  •  INLOGGADE MEDLEMMAR 2  •  OM OSS
MINA STEG

Logga mina steg
Min stegdagbok
Statistik & diagram
TILLSAMMANS

Träningskompisar
Promenadgäng
Stegtävlingar
MIN PROFIL

Mitt krypin
Meddelanden
Mina inställningar
KLUBBHUSET

Diskussionsforum
Topplistor
Sök medlemmar

FORUM | SÖK INLÄGG HJÄLP Hjälp
 Forum | Recept
 Skållat fröbröd, gott och mättande brö << Tillbaka 
Annika-bizze
Skrivet av: Annika-bizze (Ej medlem) 2009-10-17 (09:55) 
Hejsan hoppsan,
jag tänkte dela med mej av ett gott och mättande brödrecept. TIPS, läs igenom receptet innan du början , det har många långa jästider. Lycka till


Skållat fröbröd 2 limpor

Skållning:
1 ½ dl grovt rågmjöl
1 dl Rågkross
1 ½ dl Linfrö
½ dl sesamfrö
1 msk Salt
400 g (4 dl) kokande vatten

Blanda alla ingridienser i en bunke, häll i det kokande vattnet och blanda väl. Täck bunken med plastfolie och låt stå i 2 timmar.

Deg:
25 g Jäst
350 g (3 ½ dl) kallt vatten
720 g (12 dl) vetemjöl (jag brukar ta 6 dl vetemjöl och 6 dl rågmjöl)

Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet, blanda sedan i skållningen och vetemjölet (blanda ev i lite solroskärnor). Arbeta degen i maskin (eller för hand) i ca 15 minuter. Låt jäsa övertäckt i 2 timmar.
Stjälp upp degen på mjölat bord, dela i 2 delar platta ut till kakor. Rulla ihop och lägg dom med skarven neråt på bakpappersklädd plåt. Låt Jäsa övertäckta med ren handduk i 30 minuter.
Värm ugnen till 250 grader.
Skåra brödet med vass kniv (jag brukar spreja brödet också och strö på lite saltflingor). Sätt in brödet i nedre delen av ugnen. Spreja med vatten (blomspruta) uppe och nere i ugnen, stäng luckan. Baka i 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader i varmluftsugn och 200 grader i vanlig ugn, och baka ytterligare 25 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk

Fakta om skållning: Gör brödet extra hållbart och saftigt, håller i flera dagar. Förvara inte brödet i platspåse utan svep in det i en handduk och låt skorpan hårdna undan för undan.

 
aanneli
Skrivet av: Inte inloggad aanneli 2009-10-17 (20:05) 
Låter gott, det ska jag verkligen prova framöver! Tack för receptet!

Anneli
 
Ros
Skrivet av: Inte inloggad Ros 2009-10-22 (20:38) 
Jag skall oxå prova receptet! Låter mkt. gott!
 
irenem
Skrivet av: Inte inloggad irenem 2011-07-25 (21:52) 
Det låter gott,ska provas......hälsar irenem
 
  


Inte inloggad Mutembei
144069
Inte inloggad Tavelmaggan
123928
Inloggad Babsa
113040
Inte inloggad Rutan45
83779
Inte inloggad Guldklubben
78734



Inte inloggad Tavelmaggan
26292
Inte inloggad Mutembei
18610
Inloggad Babsa
16278
Inte inloggad Linkan
15482
Inte inloggad blakulla
15378
10.000-STEGS KLUBBEN
Dela med dig:
Facebook Pusha Bloggy Twitter Google Live Maila! Skriv ut!