10.000-STEGS KLUBBEN

Stegräknare
START  •  ANTAL MEDLEMMAR 163  •  INLOGGADE MEDLEMMAR 0  •  OM OSS
MINA STEG

Logga mina steg
Min stegdagbok
Statistik & diagram
TILLSAMMANS

Träningskompisar
Promenadgäng
Stegtävlingar
MIN PROFIL

Mitt krypin
Meddelanden
Mina inställningar
KLUBBHUSET

Diskussionsforum
Topplistor
Sök medlemmar

FORUM | SÖK INLÄGG HJÄLP Hjälp
 Forum | Klubben
 Förtydligande av omvandlingsfunktionen << Tillbaka 
Nicolas
Skrivet av: Inte inloggad Nicolas 2009-06-16 (15:45) 
Omvandlingstabellen är alltid omdiskuterad. Vissa tycker inte den skall användas medan andra tycker den är helt nödvändig. Vi har initialt valt att ta med omvandlade steg i alla topplistor och beräkningar.

Nu ser vi att flera verkar ha lagt till aktiviteter samtidigt som de loggat steg, som t.ex vid stavgång. Detta ger ett felaktigt resultat. Omvandlingen bör bara användas när man antingen glömt stegräknaren hemma, då finns "Glömt stegräknaren" i tabellen, eller vid aktiviteter där man inte kunnat använda stegräknaren.

Stavgång var från början inte med då man oftast har på sig sin stegräknare när man går. Väljer man att omvandla stavgång skall inte stegen från stegräknaren läggas på totalen.

Vad tycker ni om detta? Bör omvandlade steg vara med i topplistorna eller skall detta bara redovisas i ens personliga stegdagbok? Kommentera gärna!
 
Nicolas
Skrivet av: Inte inloggad Nicolas 2009-06-17 (19:15) 
Jag håller med dig angående topplistorna. Vi får se över hanteringen då vi redan nu ser loggningar som inte verkar korrekta. Dock har vi redan ett par klubbmästare som verkligen går riktigt långt varje dag, jättekul!
Steg från stegräknare och aktiviteter sparas separat så vi kan när som helst "välja bort" dem. Tack för din åsikt!
 
Nicolas
Skrivet av: Inte inloggad Nicolas 2009-07-01 (09:47) 
Visst är det så Brittan, och det är just därför vi har funktionen och valde att ta med den från början. Vi får nog helt enkelt se över hur man kan visa både med och utan för att tillfredställa alla smaker!

Mvh
Nicolas / 10.000-stegs klubben
 
Gugge
Skrivet av: Inte inloggad Gugge 2009-07-05 (08:51) 
När jag går med stavar skriver jag inte i omvandlaren men jag har kollat att skriva i omvandlaren och det blir ju mycket mer steg och kalorier än om man utgår från stegräknaren. Däremot har jag itne stegräknaren på när jag går på min (epilizer) räknas den som trappmaskin eller crosstrainer? jag använder crosstrainer som benämning. Måste säga att jag tävlar mot mig själv får många gliringar av jämngamla att jag är knäpp för att jag rör mig så mycket och inte njuter av att sitta äta och ha det skönt.
Gugge
 
Annkan
Skrivet av: Inte inloggad Annkan 2009-09-03 (08:58) 
Jo jag undrar också över omvandlaren.
Jag går stavgång varje morgon c:a 45 minuter vilket ger 5,300 steg med min stegräknare medans omvandlaren visar över 7000 steg.
Batteriet tog slut & jag var utan stegräknare en dag men jag tycker det känns mest ärligt mot mig själv att skriva in de steg som min stegräknare visar.
 
thorwaldpe
Skrivet av: Inte inloggad thorwaldpe 2009-09-30 (22:19) 
Jag håller helt med att fler kategorier behövs i omvandlingstabellen. Få personer har det så väl förspänt att man veckans nuvarande flitigaste har möjlighet att promenera långa sträckor. Nu är han förvisso brandman, men ändå. Precis som Brittan skrev deltar jag för att sporra mig själv till att bli mer aktiv.
//Thorwald
 
Ferragamo
Skrivet av: Inte inloggad Ferragamo 2009-10-02 (00:39) 
Hej Thorwald! Nu är min tävling över. Jag kom i mål till Prag med 612km på 31 dagar och kom trea med räddningstjänsten syds stegtävling. Jag låg i snitt ca 30000 steg/dag. Nu får vi se om jag orkar hålla samma tempo? jag tror att jag lägger mig på ca 25000 steg tillsvidare. Det har varit en tuff match.
 
thorwaldpe
Skrivet av: Inte inloggad thorwaldpe 2009-10-02 (14:57) 
Ja, det får vi se, undras bara om inte meddelandet enbart var avsett för mig personligen, men okey det är Nicolas som är moderator och inte jag.

//Thorwald
 
AnitaAW
Skrivet av: Inte inloggad AnitaAW 2009-10-02 (23:39) 
Jag gillar det där att man kan visa topplistorna utan omvandlade steg. Sen är det ju bra för en själv att ha med omvandlade steg i sina personliga tabeller. Det är ju som sagt inte alltid funktionellt att gå utan kanske att man cyklar eller gör något annat och då är det ju bra att kunna registrera detta i ens egna kalender. Själv går jag ofta stavgång men struntar i att omvandla detta då jag även då föredrar stegräknaren. Även om jag skulle bränna mer kalorier.
 
veronica
Skrivet av: Inte inloggad veronica 2009-11-17 (13:03) 
Hej!
Jag tycker att omvandlingstabellen är toppen! Speciellt då man inte alltid promenerar tex då man cyklar.Jag använder mig av stegregistreringen för att motivera och sporra mig själv att röra mer på mig nästa dag. :)Nu undrar jag varför man inte kan omvandla mer än 5 tillfällen per dag? jag cyklar nämligen på min motions cykel då jag pluggar så då blir d många stopp, men nu idag kan jag inte omvandla mer än de fem gånger jag redan omvandlat idag.
/
Veronica
 
Nicolas
Skrivet av: Inte inloggad Nicolas 2010-01-29 (19:30) 
Hej medlemmar!

Det känns som det är dags att väcka denna tråden till liv igen. Egentligen vill vi inte lägga oss i vad folk loggar, men på senare tid har det blivit vanligare att folk inte använder omvandlingsfunktionen. Istället läggs alla steg som steg, även omvandlade sådana. Om detta beror på att man använder en annan omvandlingstabell än vår eller något annat, vill vi gärna veta det.

Vi skulle vilja be allra vänligast att försöka logga på "rätt sätt". Detta för att det skall bli rättvist för alla som sköter det och för alla som bara loggar steg från stegräknaren. I klubbtoppen kan man inte urskilja omvandlande steg om dessa inte är loggade med omvandlingsfunktionen. Och i våra nya promenadgäng finns en funktion för att gänget bara skall räkna "riktiga" steg, denna blir också verkningslös.

Hoppas ni förstår dilemmat! Har ni synpunkter på omvandlingen eller tips på hur man skulle kunna förbättra den så hör bara av er...

Mvh
Nicolas & Lina / 10.000-stegs klubben
 
Fagott
Skrivet av: Inte inloggad Fagott 2010-01-30 (07:12) 
Hej
Jag har alltid registrerat det som står på stegräknaren. Men funderat över en sak.
kanske en dum fråga; Jag har min stegräknare på men går med stavar. Hur gör ni andra när ni registrerar stegen? Hur är det tänkt att vi skall göra? Jag vill ha stegräknaren på för att registrera i dataprogrammet som följde med stegräknaren. I går gick jag 30 min med stavar, dagen innan 40 minuter.

En som är otroligt glad att denna klubb finns!
Tack!
Fagott
 
Gugge
Skrivet av: Inte inloggad Gugge 2010-01-30 (09:00) 
Hejsan! Har också undrat hur det fungerar, jag går ju långa sträckor här nere i Spanien men även hemma, kan inte gå med stavar då jag har svår artros (ska opereras i vår) kan inte träna styrke träning längre inte heller simma så jag inte får upp armarna. Däremot går jag och håller stavarna utmed sidorna då det inte är riskfritt att vara ute och gå tidigt på morgnarna. Har min stegräknare på mig hela tiden från morgon till kväll utom i duschar. Gugge
 
Nicolas
Skrivet av: Inte inloggad Nicolas 2010-01-30 (10:47) 
Precis, när det gäller stavar så tycker jag att man använda och skriva upp det som står på stegräknaren och inte omvandla. Går man med stavar på rätt sätt, så förbränner man mer än vid en vanlig promenad. Detta skulle vara enda anledningen att omvandla. Men detta är ganska marginellt och skriver man istället upp det som står på stegräknaren har man några steg/kalorier till godo.

Men som sagt, det är inte vår sak att avgöra det är ert samvete

Mvh
Nicolas / 10.000-stegs klubben
 
Fagott
Skrivet av: Inte inloggad Fagott 2010-01-30 (12:16) 
Då fortsätter jag skriva det som står på stegräknaren.
Fagott
 
Kasepase
Skrivet av: Inte inloggad Kasepase 2010-03-22 (11:18) 
Hej!

Jag är lite konfunderad, när man ska omvandla träning till steg har jag upptäckt att man bara kan omvandla 5 aktiviteter, lite konstigt eftersom många med mig har bra mycket mer än 5 aktiviteter per gång, som att gå upp och ner i trappor(själv bor jag t ex på 4:e våningen utan hiss), spinning, crosstrainer, styrketräning, stretching, gympa.


Nu har jag börjat omvandla igen, efter att en del har haft det som önskemål. Innan har jag omvandlat på en annan sajt, men nu har jag kommit på hur man gör!

Sen undrar jag, var hittar man omvandlingstabellen för vardagsaktiviteter.

Snälla ge mig lite tips!
 
Nicolas
Skrivet av: Inte inloggad Nicolas 2010-03-22 (12:32) 
Hej!

Gränsen på 5 aktiviteter sattes mest för att jag inte trodde någon gjorde fler än så. Jag har nu ändrat till 10 aktiviteter, räcker inte det heller får ni säga till.

Vardagsaktiviteter har vi valt att inte ha med för det är näst intill omöjligt att omvandla. De flesta aktiviteter som städning eller att gå i trappor gå ju utmärkt att använda sin stegräknare till.

Klubben är primärt för att logga steg från stegräknaren. Ni är självklart välkommna att logga precis vad ni vill men ha i åtanke att omvandligen bara är en uppskattning och det är lätt att lura sig själv. Säg t.ex att man går i trappor, visst bränner detta lite mer energi än vid en vanlig promenad, men det kan vara gott att ha dessa extra kalorier på sin plussida istället för att omvandla. En del långsamma steg under dagen balanserar garanterat ut detta.

Mvh
Nicolas / 10.000-stegs klubben
 
Kasepase
Skrivet av: Inte inloggad Kasepase 2010-03-23 (19:49) 
Jag försökte skriva i mer än 5 aktiviteter idag, men det är stört omöjligt, är det något galet på sajten eller är det tillbakaändrat till 5 aktiviteter igen?

 
Nicolas
Skrivet av: Inte inloggad Nicolas 2010-03-23 (21:58) 
Ja det var mitt fel, hade inte testat tillräckligt. Nu funkar det!
 
Agneta
Skrivet av: Inte inloggad Agneta 2010-11-05 (15:10) 
Hej
jag har precis köpt och fått fart på min powerhoop rockring.
jag skulle gärna vilja omvandla mina minuter som rockande till stegdagboken. Kan ngn tipsa hur jag ska räkna om.
 
veronica
Skrivet av: Inte inloggad veronica 2011-01-20 (10:04) 
Jag har en fråga angående omvanling.
Power Walk, kan det läggas till i omvandlingslistan? Först tänkte jag att jag bara kan räkna steg, men man rör ju armarna och kroppen hela tiden också så det borde ju krävas mer enegri än vid vanliga promenader.
Och så gör jag inte power Walk då jag är ute och går utan har hittat en bra träningvideo som jag tänkte köra här hemma i vardagsrummet. (Ett tips till er alla Biggest loser power walk)
Mvh
Veronica
 
  1 2 Framåt | Sista


Inte inloggad Guldklubben
80711
Inte inloggad carolu
74628
Inte inloggad Pantarei
60508
Inte inloggad mickeahlande
41575
Inte inloggad Samoht
37075Inte inloggad Tavelmaggan
13227
Inte inloggad Guldklubben
12018
Inte inloggad carolu
11397
Inte inloggad zito
10953
Inte inloggad jali
10482
10.000-STEGS KLUBBEN
Dela med dig:
Facebook Pusha Bloggy Twitter Google Live Maila! Skriv ut!